Hvidbog om kunstig intelligens uddannelse, digital videnssøgning og forskningen

28. august 2023

Hvordan påvirker kunstig intelligens uddannelserne, digital videnssøgning og forskningen?Dekorativt indhold.

Det er et spørgsmål der står Foreningen lex.dk meget nært. Derfor afholdt lex.dk en konference om spørgsmålet. Konferencen bød på spændende oplæg fra forskere fra forskellige discipliner, der gav deres anbefalinger/spørgsmål til uddannelse i en fremtid med kunstig intelligens. På baggrund af konferencen har lex.dk udgivet en hvidbog, hvor konferencens konklusioner og anbefalinger sammenfattes.

Kunstig intelligens kommer til at forandre verden lige så meget, som internettet har gjort. Det står næppe til diskussion. AI rummer interessante fremtidsperspektiver, men også nye udfordringer. Det er derfor afgørende, at vi får en åben dialog om muligheder, trusler, styrker og svagheder. Det er en samtale, vi skal have både i undervisningssektoren, forskningen og som en bredere demokratisk samtale i samfundet.siger Erik Henz Kjeldsen, ansvarshavende chefredaktør for lex.dk.

Konferencen og hvidbogen bidrager med interessante perspektiver i den aktuelle diskussion, særligt om generativ kunstig intelligens. Det er vigtig læsning for alle med interesse i uddannelse eller kunstig intelligens. Du kan gense konferencen og tilgå hvidbogen der skabt i forbindelse hermed her.