Kom med input til dine foretrukne formater og standarder

8. november 2021

Dekorativt indhold.

Hvilke formater og standarder foretrækker du at arbejde med? Det vil vi meget gerne have brugernes input til i forbindelse med sprogteknologi.dk’s kommende anbefalinger til formater og standarder.

På sprogteknologi.dk vil vi gerne kunne oplyse dataudgivere om hvilke formater, det er mest hensigtsmæssigt at sprogdatasæt bliver udgivet i, så de er mest muligt anvendelige for dataanvenderne, fx udviklere.

For at effektivisere arbejdet med sprogdata og fordre genanvendelighed, er det vigtigt for anvendere, der skal i dybden med data, at formaterne er åbne, simple, sammenlignelige og veldokumenterede - og ikke mindst, at der så vidt muligt anvendes ens formater.

Derfor vil vi hos sprogteknologi.dk gerne komme med anbefalinger til, hvilke standarder og formater, det vil give bedst mening at udgive sprogdata i. Anbefalinger omkring standarder vil også få stor indflydelse på udviklingen af nye sprogressourcer, og de vil eksempelvis kunne indgå i kravspecifikationer.

Vi har samlet et første udkast til en liste med anbefalinger omkring standarder, som vi har vurderet, er relevante for dansk sprogteknologi. Vi tager forbehold for fejl og mangler i udkastet, og håber meget, at I kan hjælpe os med at forbedre listen.

Vi hører meget gerne dine kommentarer til udkastet til anbefalingerne, som du kan sende til info@sprogteknologi.dk

Frist for kommentering er d. 22.11.2021.

Se udkast til anbefalinger her