Program for Sprogteknologisk konference d. 30. november 2022

4. oktober 2022


Dekorativt indhold.Nu kan du se programmet for Sprogteknologisk konference 2022, som igen i år afholdes af Center for Sprogteknologi ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet og Digitaliseringsstyrelsen.

Med fokus på at styrke arbejdet for en teknologisk fremtid på dansk, vil der i løbet af konferencen være mulighed for at høre spændende oplæg omkring aktuel sprogteknologisk forskning og udviklingsprojekter i forskellige organisationer. Konferencen henvender sig til brugere, udviklere, forskere og studerende, som har interesse i at arbejde eller som allerede arbejder med sprogteknologi. I løbet af konferencen vil der være tidsrum til netværk og vidensdeling på tværs af sprogteknologiske miljøer.

I løbet af dagen vil der blandt andet være fokus på den sprogteknologiske udvikling inden for den danske offentlige sektor. Her vil Malte Højmark-Bertelsen fra KMD fortælle om KMDtxt, hvor visionen om at centralisere brugen af NLP, således at den samme sprogmodel kan genbruges i flere sammenhænge, vil blive præsenteret. Herefter vil Systematic fortælle om brugen af NLP i hjemmeplejen. Corti og Akutberedskabet vil fortælle om udviklingen af digitale løsninger til akutmedicinske tjenester. Derudover vil Analyse & Tal og Nordic Safe Cities holde et oplæg omkring deres indsats mod digitalt had, hvor initiativet Safe Digital City vil blive præsenteret. 

Herefter vil der være oplæg omkring sprogteknologisk forskning, hvor Daniel Hershcovich, adjunkt ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet, vil fortælle om semantisk processering. Endelig vil Simon Krek fra Jožef Stefan Institute, Artificial Intelligence Laboratory i Slovenien fortælle om vigtigheden af leksikalske ressourcer i forbindelse med sprogforståelse i AI.

Der er desuden to planlagte tidsrum til postersessioner, hvor der er mulighed for at fortælle om og drøfte igangværende projekter. Skriv en halv side til os om hvad din poster skal handle om, og send dit forslag senest d. 10. november 2022 til Dorte Haltrup Hansen på dorteh@hum.ku.dk – så melder vi tilbage om din poster er optaget på konferencen senest d. 14. november 2022.

Konferencen afholdes på Københavns Universitet, Søndre Campus.

Se det foreløbige program

TILMELD DIG KONFERENCEN